Csak 9990 Ft + ÁFA 2 évre!

500Mb webtárhely, 1db.hu domain, PHP/SQL
korlátlan számú e-mail, POP3/Ingyen SMTP

Mi ez?

Közérthető útmutató a WordPress telepítéséhez az alapoktól. Az oldal affiliate linkeket (hirdetés) tartalmaz.

Csak 9990 Ft + ÁFA 2 évre!

500Mb webtárhely, 1db.hu domain, PHP/SQL
korlátlan számú e-mail, POP3/Ingyen SMTP

WordPress tárhely rendelés

A WordPress telepítéséhez szükséged lesz egy tárhelyre. Korábban már írtam róla, hogy miért nem érdemes ingyenes tárhelyet használni, most pedig egy rövid leírást kaphattok arról, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen saját tárhelyet és domain nevet regisztrálni.

Én a 3in1 hostingot használom szolgáltatóként (külföldi látogatókhoz az A2 Hosting WordPress tárhelyét), és nagyon meg vagyok elégedve vele, ezért nyugodt szívvel javasolni tudom, különösképp, mert náluk elérhető az egy kattintásos WordPress telepítés is. A legkisebb csomagjuk ára a cikk írásakor 3000 Ft + áfa egy évre (vagy 5600 Ft + áfa két évre), ami egy ingyenes, ajándék domainnevet is tartalmaz, így a honlapod [valami].hu néven lesz elérhető, ahol a [valami]-t te választhatod. Az alábbiakban a 3in1 hostingon történő regisztrációt ismertetem, de a tárhely.lap.hu oldalon más szolgáltatót is találhatsz magadnak. Jó lehetőség még a MikroVPS szolgáltató.

A tárhely megvásárlásához a 3in1 hosting oldalán a felső menüben a CPanel tárhely menüpont Magyar szerveren almenüjét kell választani. Itt a legfelső, "Induló tárhely csomag I (cPanel)" 200 Mb-os csomag elég lesz, ha nem szeretnél nagyon sok képet, letölthető filet vagy videót elhelyezni az oldalon. Ha úgy gondolod, hogy több helyre van szükséged, lefele görgetve drágább csomagot is választhatsz. A "Megrendelem" gombra kattintva válaszd az "Új domaint regisztrálok a 3 in 1 Hosting Bt." menüpontot, és a megjelenő legördülő menüből a "HU"-t válaszd ki, mivel magyar domain nevet szeretnél (valami.HU). Domainként add meg, hogy mit szeretnél a .hu előtt látni (ékezetek és szóköz nélkül). A "Következő" szóra kattintva a rendszer ellenőrzi, hogy foglalt-e már ez a név. Ha foglalt, akkor másikat kell választanod, ha nem, a "Folytatás"-ra kattintva mehetsz tovább (a domain ára ne ijesszen meg, azt ingyen fogod kapni a tárhely mellé). A következő oldalon felkínál az oldal kiegészítőként egyedi IP címet, erre azonban nincs szükséged, tehát mehetsz tovább a "Következő" gombbal. Ezután áttekintheted a megrendelésed részleteit, és a "Rendelés elküldése" gombra kattintva véglegesítheted azt.

Mivel még nem voltál regisztrálva az oldalon, a "Regisztráció"-ra kell kattintani, és ki kell tölteni az űrlapot a személyes adatainkkal. Fontos, hogy az itt megadott adatok a domain.hu-n történő lekérdezés esetén bárki számára láthatóak lesznek. A rendelés feladása után a tárhelyet átutalással tudjuk rendezni. Fontos, hogy ha .hu domaint rendeltünk, papíron is be kell adnunk a rendelésünket, amihez a nyomtatványokat a https://megacp.com/domain_igenylolap.doc címről tölthetjük le. Magánszemély esetén a személyi igazolvány számáról is nyilatkoznunk kell ezen a dokumentumon, cég esetén pedig cégpapírok beküldésére lesz szükségünk.

Ha kinyomtattuk és aláírtuk a papírokat, lefotózva e-mailben is elküldhetjük a domain kukac 3in1host pont com címre. Ezzel készen is vagyunk a tárhely és a domain regisztrációjával, a tárhelyünk pár perc múlva már élni is fog, és használatba is vehetjük.

A tárhely adatait e-mailben fogjuk megkapni, a regisztrációkor megadott címre.

süti beállítások módosítása