Csak 9990 Ft + ÁFA 2 évre!

500Mb webtárhely, 1db.hu domain, PHP/SQL
korlátlan számú e-mail, POP3/Ingyen SMTP

Mi ez?

Közérthető útmutató a WordPress telepítéséhez az alapoktól. Az oldal affiliate linkeket (hirdetés) tartalmaz.

Csak 9990 Ft + ÁFA 2 évre!

500Mb webtárhely, 1db.hu domain, PHP/SQL
korlátlan számú e-mail, POP3/Ingyen SMTP

Miért ne használj ingyenes szolgáltatót a WordPresshez?

Az Interneten nagyon sok ingyenes blog- és tárhelyszolgáltató van, amiken egyszerűen, speciális ismeretek nélkül is tudsz honlapot vagy blogot indítani, akár WordPress telepítésével, akár máshogyan. Ezeknek a szolgáltatásoknak sok hátránya van, amikkel érdemes megismerkedni a használatuk előtt:

  • A honlapod címe nem lesz a tiéd, a szolgáltató tulajdona marad. Ez azzal jár, hogy a szolgáltató akármikor kitalálhatja, hogy megszűnik a szolgáltatása, vagy kitilthat valamiért, és így a már bejáratott, mások és a keresők által is ismert honlapcímed elveszik. Semmilyen védekezési lehetőséged nincs ezzel szemben.
  • Az ingyenes szolgáltatók idővel fizetőssé válhatnak, és előfordulhat, hogy jóval drágábbak lesznek, mint ha már eredetileg fizetős szolgáltatást használtál volna. Ha nem akarod elveszíteni a honlapodat, kénytelen leszek annyit fizetni, amennyit ők kitalálnak. Fizetős lett itthon például a Freeweb, az Ultraweb és az Extra is, azaz gyakorlatilag minden korábban ismertebb ingyenes tárhelyszolgáltató.
  • Az ingyenes szolgáltatásoknál be kell tartani a szolgáltató szabályait. Lehet például, hogy bizonyos tartalmakat tiltanak, vagy például nem helyezhetsz el fizetett hirdetéseket az oldalon. Ilyen szabályok persze a fizetős szolgáltatóknál is vannak, de ott arra korlátozódnak, hogy tartsd be a jogszabályokat, és ne terheld túl a szervert.
  • A legtöbb esetben a szolgáltató reklámokat helyez el a weblapodon, amiket te nem tudsz befolyásolni, és amik a te esetleges hirdetéseid vagy tartalmad elől veszik el a helyet, és a látogatók figyelmét.
  • Ha a szolgáltatás akadozni kezd vagy bármilyen módon megváltozik, nem tehetsz semmit, nem tudsz máshova elköltözni, legfeljebb úgy, hogy kilinkeled az új honlapod címét, elveszítve ezzel a rád mutató bejövő linkeket, és a keresőbeli helyezésedet.
  • Az ingyenes tárhely amatőrnek néz ki, különösen ha céges honlapot készítesz.

Ha az oldalon hirdetést is el szeretnél helyezni, akkor is gondokkal találhatod szemben magad:

  • Az ingyenes szolgáltatóknál nem tudsz bármilyen hirdetést elhelyezni - előfordul például, hogy PHP kódot kellene beillesztened az oldaladba, amit ők nem engednek.
  • Sok hirdető csak akkor áll szóba veled, ha saját domainen (pl. valami.hu) van a honlapod, amit az ingyenes szolgáltatók is csak pénzért vállalnak (már ha vállalnak egyáltalán).

süti beállítások módosítása